Ga naar inhoud
Stills

Licht

Regie: Oeke Hoogendijk
Documentaire over de totstandkoming van Licht, de productioneel, financieel en technisch onmogelijk geachte operacyclus van Karlheinz Stockhausen. De druk op de epische, ambitieuze productie is hoog en de belangen zijn groot.
De operacyclus Licht, geschreven door de legendarische, controversiële componist Karlheinz Stockhausen (1928 - 2007), werd omschreven als briljant, megalomaan én onuitvoerbaar. Tot de Nationale Opera met diverse partijen besloot de uitdaging aan te gaan om de langste uitvoering van de operacyclus ooit op de planken te brengen. De internationaal vermaarde regisseur Pierre Audi staat in 2019 aan het roer. Deze documentaire reconstrueert Stockhausens muzikale universum aan de hand van de making-of van deze monsterproductie, tegen de achtergrond van zijn dramatische levensverhaal.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Titel: Licht
Jaar: 2022
Duur : 2 uur, 2 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
NPO Start
Nu streamen

Bekijk deze film/serie op NPO Start.

Stills

Stills