Ga naar inhoud
Beklemmende filmadaptatie van gelijknamig theaterstuk van Alex d'Electrique, waarin Frank Lammers wederom de in zijn eigen cynisme gevangen misantroop Lex speelt.
Frank Lammers coregisseerde en speelt de hoofdrol in Lex, een beklemmend portret van een man gevangen in zijn eigen cynisme. De film, een adaptatie van het gelijknamige theaterstuk van wijlen Alex d'Electrique, speelt zich voornamelijk af tussen de vier muren van de kale, deprimerende woning waar Lex en zijn vriendin Wilma wonen. Hun leven wordt - als in Big Brother - dag en nacht gefilmd door camera's die in elk vertrek van het huis zijn bevestigd. Vastgelegd wordt hoe de misantrope Lex in zijn 'periode van daadlozigheid' filosofeert over zijn 'inwendige spanning', die hij botviert op zijn vriendin en als hij uitgaat op willekeurige voorbijgangers, en die soms ook tot ontlading komt wanneer hij zingt. De camera's registreren genadeloos en zonder opsmuk het leven van iemand die het vermogen tot compassie verloren lijkt te hebben. Ontsnappen aan zijn eigen ellende lijkt onmogelijk, en zelfs wanneer hij buiten is, draaien zijn gedachten en betogen - letterlijk - in cirkels rond.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Production Design
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Lex
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still