Ga naar inhoud
Stills

Lessons for Luca

Regie: Salvador Gieling
Nadat een Cubaanse boer zijn eigen koe verkocht heeft, krijgt hij zes jaar gevangenisstraf. Indringende familiesaga over hoe een klein persoonlijk verhaal onlosmakelijk verweven is met de grotere Cubaanse geschiedenis.
Oom Ezequiel zit een zesjarige gevangenisstraf uit. De Cubaanse boer bestond het om zijn eigen koe te verkopen. Filmmaker Salvador Gieling, een aangetrouwde neef, kan het niet bevatten. Hoe legt hij dit aan zijn tweejarige zoontje uit? Gieling reist met zijn gezin naar het Cubaanse platteland om samen met familieleden dit onmogelijke verhaal te ontleden. De documentaire verweeft de intrigerende landsgeschiedenis met het feitelijke onderzoek naar Ezequiels zaak én het persoonlijke verhaal van Gielings vrouw, die Cuba ontvluchtte.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Witfilm
Omroep
Evangelische Omroep (EO)
Postproductiebedrijf
FeverFilm
Titel: Lessons for Luca
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills