Ga naar inhoud
Still

Lepel

Regie: Willem van de Sande Bakhuyzen
Avontuurlijke jeugdfilm over het rekentalentje Lepel dat aan een vreselijke oma en een egocentrische schoolmeester ontsnapt als hij een meisje ontmoet dat achter een stapel truien in een warenhuis woont.
Van de Sande Bakhuyzens eerste jeugdfilm vertelt het absurdistische, avontuurlijke verhaal van de negenjarige Lepel (Joep Truijen) wiens ouders tijdens een ballontocht op mysterieuze wijze zijn verdwenen. Lepel woont nu bij een gemene oma (Loes Luca) die de jongen nodig heeft vanwege zijn rekentalent: Lepel telt en sorteert gestolen knopen om oma's winkeltje te bevoorraden. Dat rekentalent komt ook de schoolmeester van pas want Lepel is zijn troefkaart voor een hoofdrekenwedstrijd. Grote paniek dus als de jongen op een dag in het warenhuis verdwijnt. Op de hielen gezeten door oma en de meester verstopt Lepel zich in de winkel bij Pleun, een meisje dat achter een stapel truien op de herenafdeling woont. Een meelevende verkoper die heimelijk verliefd is op de cheffin ontdekt dat Lepels ouders misschien nooit terug zullen komen en gaat met Pleun op zoek naar een nieuwe moeder. Ongewild raakt ook de cheffin in het complot betrokken. Lepel is opgenomen in het bijna absurdistische decor van het Oost-Duitse stadje Gera. Bekroond met Gouden Film.
Titel: Lepel
Jaar: 2005
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma Jeugdbios

Gouden Kalf winnaar

Beste Production Design (2005)
Team Production Design Lepel

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2005)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still