Ga naar inhoud
Still

Leo en Tineke Vroman: Soms is liefde eeuwig

Regie: Ike Bertels
Korte documentaire over dichter Leo Vroman (94) en zijn vrouw Tineke (88), die vrijuit en met humor praten over hun onverbrekelijke zeventigjarige liefde voor elkaar en hun komende afscheid van het leven.
Bioloog en dichter Leo Vroman (1915) leerde zijn aanstaande vrouw Tineke (1921) kennen in Utrecht bij de studentenvereniging Unitas. De joodse Vroman vluchtte in 1940 naar Indië, zijn verloofde Tineke was te jong en bleef in Nederland. Leo overleefde vier jappenkampen en vertrok naar de VS. Daar trouwden ze in 1947. Beiden stortten zich op het wetenschappelijk onderzoek. Vroman debuteerde in 1946 als dichter en bouwde daarna een solide en veelvuldig bekroond oeuvre op. In hun seniorenflat in Fort Worth, Texas kijkt het echtpaar terug op hun rijke leven, waarin de in Vromans gedichten veelbezongen liefde voor zijn Tineke de hoofdrol speelt. Tussen de beelden van het dagelijkse leven in hun flat, met het bord op schoot voor de tv en babbelend in de keuken, praat het echtpaar vrijuit en met humor over het naderende einde: 'Ik stel mij voor: een grote urn voor mij, een kleine voor Tineke en een heel kleintje voor onze brieven...'

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Ike Bertels Filmproducties
Omroep
Human TV
Titel: Leo en Tineke Vroman: Soms is liefde eeuwig
Jaar: 2009
Duur : 33 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2009
Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still