Ga naar inhoud
In een combinatie van fictieve Afrikaanse natuuropnamen uit 1925 en kleurbeelden die de gebeurtenissen daaromheen tonen ontdekt de cameraman waarom zijn lokale begeleiders zo druk gebaren.
Fictieve zwart-witopnamen in Afrika uit 1925 wisselen af met kleurenbeelden vanuit het gezichtspunt van de cameraman - dus met zijn camera nog net in beeld. Het ouderwetse zwart-witbeeld, licht flikkerend en met ronde hoeken, toont vooral de natuur. In de kleurenscènes wordt het de man langzaam duidelijk waarom zijn lokale begeleiders, met speren en rieten rokjes, zo druk gebaren. Geluid en muziek van Spinvis ondersteunen de twee verhaallagen.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Sound Design

Titel: Lens
Jaar: 2005
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still