Ga naar inhoud
Still

Lef

Regie: Ron Termaat
Speelfilm over Olivier die samen met zijn vriend Luc aan een film werkt waarin hij de klassieke held zal spelen. Vluchtend in de fantasie van zijn script wordt de discrepantie met de werkelijkheid steeds groter.
Als acteur en schrijver werkt Olivier samen met zijn vriend Luc aan een lang gedroomde film. Olivier hoopt eindelijk de klassieke held te worden in zijn eigen geschreven verhaal. Gedreven werkend aan zijn filmalterego wordt zijn daadkracht in de werkelijkheid op de proef gesteld. Zo doet hij niets als hij ziet hoe een vrouw in elkaar wordt geslagen. Dit incident blijft hem achtervolgen en sluipt meer en meer zijn script binnen. Als hij in het dagelijkse leven verliefd wordt op diezelfde nietsvermoedende vrouw staat het incident de relatie behoorlijk in de weg. Vluchtend in de fantasie van zijn script wordt de discrepantie met de werkelijkheid steeds groter. In 1999 bekroond met de Grolsch filmprijs.
Titel: Lef
Jaar: 1999
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1999
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Grolsch Filmprijs (1999)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still