Documentaire over zwarte kinderen met talent en doorzettingsvermogen, die de troosteloze townships van Kaapstad proberen te ontvluchten in zang, muziek, ballet en opera.
Lange documentaire die Zuid-Afrika van een andere kant wil laten zien. Mandela Park is een van de troosteloze townships die Kaapstad omringen. Armoe en misdaad hebben de zwarte bewoners in een wurgende greep. Maar niet iedereen laat zich daardoor weerhouden. Filmmaker Saskia Vredeveld, die opgroeide in Zuid-Afrika, portretteerde vijf jonge mensen die hun bijzondere talent gebruiken om verder te komen. Pinkie, die hard studeert 'om in een huis van steen te kunnen wonen' en aan klassiek ballet doet om het leven lichter te maken. Cynthia, die met haar saxofoon de bendeoorlogen om haar heen probeert te vergeten en Guava, die op straat rapt 'Mama, waar ben je?' Siseko, die het huiselijk geweld ontvluchtte en een beroemd operazanger wil worden. En herdersjongen Siswe, die aan de universiteit toegelaten wil worden. De veerkracht en hoop van de jongeren is een metafoor voor de uitdaging waar het hele land voor staat nu het zich los probeert te rukken uit de neerwaartse spiraal van armoe en geweld.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Zeppers Film & TV
Omroep
IKON TV
Distributie
Cinema Delicatessen

Titel: Leaving Mandela Park
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jongerenprogramma
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still