Ga naar inhoud
Still

Layla M.

Regie: Mijke de Jong
Intrigerend portret van een slimme Amsterdamse vwo-er die tot schrik van haar ouders en vriendinnen radicaliseert. Krachtig acteerdebuut in een film die het drama toont dat achter krantenkoppen schuilgaat.
De Amsterdamse vwo-scholiere Layla is slim, geëmancipeerd, niet op haar mondje gevallen en moslima (en ze kan ook nog eens goed voetballen). Volgens Layla zijn haar ingeburgerde ouders en haar broertje veel te laks en komen ze niet in verzet tegen de groeiende islamofobie. De bozige Layla trekt zich het lot van de (moslim)wereld steeds meer aan. Via YouTube en Skype komt Layla in contact met gelijkgestemden. Met een daarvan trouwt ze stiekem. Samen vertrekken ze naar het Midden-Oosten, maar dat blijkt allesbehalve een paradijs.
Titel: Layla M.
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 38 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie DramaMaatschappijPolitiek

Gouden Kalf winnaar

Beste Mannelijke Bijrol (2017)
Mohammed Azaay
Beste Actrice (2017)
Nora El Koussour

Gouden Kalf nominaties

Beste Film (2017)
Frans van Gestel
Beste Scenario (2017)
Jan Eilander
Beste Film (2017)
Arnold Heslenfeld
Beste Film (2017)
Laurette Schillings

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.