Ga naar inhoud
Still

Last Hijack

Regie: Tommy Pallotta, Femke Wolting
Het Somalische piratenverhaal zoals het nog nooit in de krant stond: voor het eerst vanuit het perspectief van de kaper zelf. En zoals het nog nooit werd vertoond: als mix van documentaire en animatie.
Somalië is het epicentrum van de piraterij en Mohamed is een van de meest door de wol geverfde scheepskapers. Maar tegelijkertijd is Mohamed ook maar gewoon een man die probeert te overleven in een van de gevaarlijkste landen ter wereld. Zal hij, nu hij op het punt staat te trouwen, zijn ‘job’ vaarwel zeggen? Eerste film die het Somalische kapingfenomeen eens niet vanuit het perspectief van het westerse slachtoffer, maar vanuit de dader belicht. De mix van documentaire met animatiebeelden geeft de harde realiteit een filmisch, soms dramatisch en soms fantasierijk tintje.

Credits

Productiebedrijf
Submarine Film
Still Films
Razor Film
Savage Film
Omroep
IKON TV
ZDF Filmredaktion ARTE
Distributie
Cinema Delicatessen
Titel: Last Hijack
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2014
Gouden Kalf Competitie NFF Jaarselectie MaatschappijInternationaalMisdaadAnimatie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.