Ga naar inhoud

Een surrealistische en spirituele VR-reis door verbluffende visuals en verhalen over... zand? Zeker, want er dreigt schaarste aan deze essentiële grondstof van ons bestaan.

"Verwijder alles dat van zand afhankelijk is uit ons leven en onze wereld zou er dramatisch anders uitzien. We zouden geen glas hebben, geen computerchips, en geen gebouwen. We zijn ons simpelweg niet bewust hoe belangrijk zand is in het dagelijks leven." Aldus geoloog en zandexpert Michael Welland, wiens commentaar in deze virtual reality-verkenning je de ogen opent voor het verleden en de toekomst van een van de meest waardevolle -en helaas niet onuitputtelijke- grondstoffen van ons bestaan. Op deze spirituele VR-reis versmelten ruimte en tijd in vijf hoofdstukken door imaginaire landschappen, langs kolossale zwevende zandkorrels tot de baggeraars die de oceaanbodem ontginnen voor industrieel gebruik.

Credits

Conceptontwikkeling
Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Visual Effects

Titel: Last Grain of Sand
Jaar: 2022
Duur : 11 minuten
Categorie: Digitale cultuurproject
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.