Ga naar inhoud
Still

Lapje grond

Regie: Ben van Lieshout
Poetische film over plekken waar men niet vaak komt. Ode aan een schijnbaar onbeduidend fenomeen, de volkstuin; vergeten stukjes land langs spoorlijn en industrieterrein.
Lapje grond is opnieuw een film in de reeks korte filmische impressies die Van Lieshout maakt over onbestemde plekken waar de meeste mensen niet dagelijks komen. Onduidelijke plekken die als restruimtes overblijven nadat de ruimte in Nederland keurig is verdeeld, of plekken die Nederlandse planologen inrichten voor bijzondere bezigheden die ook een plaatsje moeten hebben. Na een film over afwerkplekken voor prostitutie en de onderaardse krochten van een groot winkelcentrum, maakte Van Lieshout een film over minder grimmige plekken. Lapje grond is een liefdevolle ode aan een schijnbaar onbeduidend fenomeen, de volkstuin. Tuinders en dichters maken hun opwachting in een visuele, poëtische film, gedraaid in verschillende seizoenen, op vergeten stukjes land langs spoorlijn, autobaan en industrieterrein.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Van Lieshout Filmproducties
Titel: Lapje grond
Jaar: 2003
Duur : 24 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2006
Tussenland

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still