Ga naar inhoud
Debuutfilm van Lammers over een norse boksschoolhouder en diens eigenzinnige zoon, die onverwerkt verdriet uitvechten tijdens een warme zomer in Amsterdam-Noord.
Debuutspeelfilm van David Lammers vertelt het verhaal van een norse boksschoolhouder en diens eigenzinnige zoon. De vijftienjarige Mitchel (Dai Carter) daagt tijdens een verjaardagsbarbecue zijn vader Lucien (Raymond Thury) uit het gezamenlijke verdriet dat ze al tweeënhalf jaar onderdrukken onder ogen te zien. Lucien schrikt zo van de confrontatie dat hij zijn zoon te lijf gaat. Uit schaamte trekt hij zich daarop terug in zijn boksschool, waar hij zijn leerlingen in krachtige oneliners klaar stoomt voor gevecht en leven: 'Eerlijkheid begint het mee.' In subtiele scènes, met veel oog voor de grootstedelijke schoonheid van een troosteloos stadsdeel, brengt regisseur Lammers de karakterschets tot leven, vertelt hij waarom vader en zoon uit elkaar zijn gegroeid en hoe hun tegenstrijdige karakters ieder een andere kant op sturen. Terwijl de vader steeds meer uit zijn handen ziet glippen, weet de zoon zich steeds beter zelf te redden.

Titel: Langer licht
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 22 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Jongerenprogramma, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2006

Gouden Kalf nominaties

Beste Regie (2006)
David Lammers
Beste Acteur (2006)
Raymond Thiry

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still