Jo Gilessen (60), William Minderhout (44) en Wubbe Kuper (46) wonen nog steeds bij hun ouders. Van Erp filmt vooral binnen, in de ordelijke woningen waar de kinderen het wel best vinden en moeders wil nog steeds wet is.
Nachtwaker Jo Gilessen (60) woont in Maastricht bij zijn 86-jarige moeder. In Rotterdam woont William Minderhout (44) - die ooit zes jaar op zichzelf woonde - weer in het ouderlijk huis. En in het Groningse Veerle werkt en woont Wubbe Kuper (46) op de boerderij van zijn ouders. Regisseur Michiel van Erp filmt vooral binnen, in de ordelijke woningen waar de kinderen het wel best vinden en moeders wil nog steeds wet is. Hij laat de hobby's zien waarmee de kinderen zich afzonderen: Jo verzamelt oude grammofoons, William gaat crossen en Wubbe stort zich op het dorpse verenigingsleven. Hij interviewt de ouders en kinderen samen en apart en vraagt ze naar de toekomst - daar hebben ze niet al te veel over nagedacht. Zo kan Jo absoluut niet koken. Van Erp stelt dezelfde vragen aan de verschillende gezinnen, waarbij blijkt dat de ouders wel degelijk hopen dat hun zoon een goede vrouw vindt.

Credits

Mixage
Productiebedrijf
VARA Acquisition Department

Titel: Lang leve - Het ouderlijk huis
Jaar: 2003
Duur : 39 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still