De mossel leeft onder water, de mens op het vasteland. En toch zijn de overeenkomsten tussen beiden opvallend. Ook de mossel kent liefde, erotiek, geboorte, hechting en dood.

De mossel leeft onder water, de mens op het vasteland. En toch zijn de overeenkomsten tussen beiden opvallend. Want ook de mossel kent liefde, erotiek, geboorte, hechting, puberteit en dood. In deze documentaire worden prachtige natuuropnames onder water - van de conceptie van de mossel tot aan zijn sterven - afgewisseld door portretten van mensen die een speciale relatie met dit tweekleppig weekdier hebben. In Noord-Holland, in de Waddenzee, groeien de meeste mosselen, maar vissers mogen er om milieuredenen niet meer vissen. Een traditioneel ingestelde mosselman blijft erbij dat mosselen voedsel voor de toekomst zijn en bovendien milieuvriendelijk en duurzaam. Maar hoe bewijst hij dat voor zijn zaak failliet gaat? Ook diverse andere verhaallijnen reflecteren op de relatie, verschillen en overeenkomsten tussen mossel en mens.

Credits

Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Trueworks
Distributie
Cinema Delicatessen

Titel: L'Amour des Moules
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2012

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Cinema.nl Afficheprijs (2012)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still