Documentaire volgt een aantal bezoekers van danszaal La Paloma in Barcelona en legt via hun persoonlijke verhalen en herinneringen ook de geschiedenis van deze beroemde zaal vast.
'Ik woon bij mijn moeder, dus ik moet af en toe stoom afblazen,' verklaart de Spaanse vrouw die al 28 jaar vaste bezoeker is van de dansgelegenheid La Paloma in hartje Barcelona. De vrouw zit altijd aan hetzelfde tafeltje en danst altijd vooraan. Ze is niet de enige vaste klant van La Paloma. De danszaal is voor tal van de vaste cliëntèle een ontsnappingsmogelijkheid uit het dagelijks bestaan, een vaste plek voor troost en afleiding. Filmmaker Charles Leeuwenkamp volgde een aantal van deze bezoekers en legde via de persoonlijke verhalen en herinneringen ook de geschiedenis en de waarde van deze beroemde danszaal vast. La Paloma is in 1903 opgericht en nooit verhuisd. Beroemde kunstenaars als Picasso en Matisse dansten al onder de driearmige kroonluchter, die de grote zaal met de afmetingen van een fabriekshal nog altijd domineert.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Theorema Films
Omroep
AVRO TV

Titel: La Paloma
Jaar: 2001
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.