Ga naar inhoud
Still

L.A. Raeven - De verbeelding voorbij

Regie: Lisa Boerstra
Ze zijn al jaren dag en nacht samen, de tweelingzussen die samen het controversiële kunstenaarsduo L.A. Raeven vormen. Nu lijkt het einde van de symbiotische relatie echter in zicht.

Voor de Limburgse tweelingzussen Liesbeth en Angelique Raeven geldt: twee zielen, één artistieke gedachte. Als kunstenaarsduo L.A. Raeven oogsten zij internationale waardering maar ook de nodige verontwaardiging, want hun installaties waarin ze het schoonheidsideaal op eigen wijze én met het eigen lijf onderzoeken zijn controversieel. De eeneiige tweeling gebruikt hun eetstoornis als vertrekpunt voor wat ze zelf ooit 'esthetisch terrorisme' noemden. Uit Lisa Broerstra’s documentaire blijkt dat de zussen al sinds hun puberteit een moeizame band met eten hebben, maar dat nu ook hun symbiotische relatie scheuren begint te vertonen. Ze kunnen niet zonder elkaar functioneren, maar de continue aanwezigheid werkt tegelijkertijd verstikkend voor het individu. ‘In het tweelingschap is er altijd eentje onderdanig en de ander dominant.’ Maar wat als een van hen besluit niet meer volgens die spelregel te leven? Openhartig portret, waarin oude homemovies en beelden van eerdere exposities de intieme scènes complementeren.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Viewpoint Productions
Omroep
NTR TV
Titel: L.A. Raeven - De verbeelding voorbij
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2011
Jaaroverzicht

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still