Met sobere stijl - geen montage, een statische camera waarbij acteurs het beeld in en uit lopen - verhaalt dit speelfilmdebuut van de filmacteur Kyodai, die het gebrek aan succes afreageert op zijn seksleven.
Voor zijn speelfilmdebuut liet Kerkhof zich inspireren door films van Van der Staak, Zwartjes en Straub. Met sobere stijl - een minimum aan montage en een statische camera waarbij acteurs het beeld in en uit lopen - verhaalt de film van de filmacteur Kyodai, die het gebrek aan succes afreageert op zijn seksleven. Dit wordt steeds geweldadiger en krijgt sadomasochistische trekjes. Gouden Kalf voor Beste Actrice (Janica Draisma) en Beste Speelfilm in 1992.

Titel: Kyodai Makes the Big Time
Jaar: 1992
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: 25 Jaar NFF
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Speelfilm (1992)
Ian Kerkhof
Beste Actrice (1992)
Janica Draisma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.