Portret van de bewoners van een verwaarloosd flatblok in de Oliebuurt van Hoogvliet, gelegen temidden van de Rotterdamse havens.
Portret van de bewoners van een verwaarloosd flatblok in de Oliebuurt van Hoogvliet, gelegen temidden van de Rotterdamse havens. Documentairemaker Gerard d'Olivat volgde gedurende een half jaar het wel en wee van een aantal jonge 'getto'-bewoners. Zo maken we kennis met een drugsdealer, een hardrocker, een Surinaamse 'godfather', een handelaar in oud ijzer en twee jeugdige Antilliaanse crimineeltjes. Kroniek van een getto laat zien hoe de bewoners zich van dag tot dag staande trachten te houden in een Nederlands getto waar schijnbaar niemand normaal werkt en woont.

Credits

Productiebedrijf
Yuca Film
Moving Image Productions
Distributie
Moving Image Productions

Titel: Kroniek van een getto
Jaar: 1996
Duur : 44 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 1996

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (1996)
Gerard d' Olivat

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.