Documentaire-achtige speelfilm over de onmogelijke liefde tussen een Turks meisje en een Nederlandse jongen, geplaatst tegen de achtergrond van de sociale problemen van onze tijd.
Documentaire-achtige speelfilm over de onmogelijke liefde tussen een Turks meisje en een Nederlandse jongen, geplaatst tegen de achtergrond van de sociale problemen van onze tijd. Een engel krijgt 90 minuten de tijd om een film te maken die aantoont dat de mensheid het waard is gered te worden van de ondergang. Haar film vertelt over een interraciale romance die stukloopt op machtsmisbruik en verraad in een ongeneeslijk boze buitenwereld. Krima-Kerime bevat parallellen met Shakespeare's Romeo & Julia en becommentarieert het tv-zapsyndroom, de 'vierde wereld' in Nederland, de aanslagen van wetenschappers op onze kwetsbare positie in de kosmos en de collectieve drang naar vernietiging van al het leven op aarde.

Credits

Camera
Set geluid
Productiebedrijf
Productiebedrijf
Black Tulip Films BV
El Dorado Films
Distributie
Black Tulip Films BV

Titel: Krima-Kerime
Jaar: 1995
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1995

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still