Ga naar inhoud
Fijngevoelige en mythische vertelling waarin de komst van Thanatos voor overwinning en verlossing zorgt. Maar zijn opdracht blijft onvermijdelijk dezelfde.
Wanneer een eenzame vogelaar in zijn tentje aan het water wordt verrast door de komst van een jongetje, geeft hij zich over aan bespiegelingen over de momenten die er in zijn leven toe deden. Gesterkt door zijn bezoeker overwint hij zichzelf en proeft hij heel even van de vrijheid die hij zo bewondert in de vogel die hij het liefst bespiedt. Dan blijkt dat de jongen hem niet alleen iets brengt. Mythisch kleinood waarin op even ongrijpbare als concrete wijze de onvermijdelijke kracht van Thanatos op originele wijze wordt verbeeld.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Sound Design

Titel: Kort! - Thanatos
Jaar: 2015
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie, Competities
Editie: NFF 2015

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.