Ga naar inhoud
Still

Kort! - Sunset From a Rooftop

Regie: Marinus Groothof
Belgrado, 1999. Terwijl op de achtergrond de NAVO-bommen vallen, gaan de levens van een groep jongeren - waarvan de zwangere Ivana de spil is - in deze melancholieke film gewoon door.
De NAVO-bombardementen op Belgrado in 1999 lijken op het eerste gezicht weinig gevolgen te hebben voor een groep plaatselijke jongeren. Enthousiast vertelt Ivana haar vriendin dat ze zwanger is, al reageert haar vriend Matej nog wat nukkig. Maar tijdens de zonsondergang uit de titel blijken de levens van de groep jongeren uit deze melancholieke film letterlijk te worden gekleurd door de geopolitieke schermutselingen.
Titel: Kort! - Sunset From a Rooftop
Jaar: 2009
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2009
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Film (2009)
Marinus Groothof

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.