Ga naar inhoud
Korte film over een politieagent wiens paard tijdens rellen doodgeslagen wordt. Hij krijgt een dressuurpaard toegewezen dat hij binnen een week moet trainen voor een nieuwe confrontatie met de hooligans.
Een agent van de bereden politie gedraagt zich tijdens voetbalrellen als een onbezonnen actieheld. Daarbij sneuvelt zijn paard. Hij krijgt een ander maar dit blijkt een dressuurpaard en hij krijgt de keuze: het dier trainen, of zijn ontslag. De schimmel laat zich echter niet zomaar dresseren. De tijd dringt, een week later is er een nieuwe risicowedstrijd. Als de bereden politie uitrijdt, verschijnt de agent met Jacques op het toneel. Als hij een charge uitvoert is alleen niet zeker wie nu wie heeft gedresseerd.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Visual Effects

Titel: Kort Rotterdams - Spaanse draf
Jaar: 2010
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still