Ga naar inhoud
Lichtvoetige film over een meisje wier voetbaltalent tot ontbolstering komt zodra ze de felbegeerde voetbalschoenen van haar idool aan haar voeten heeft.
Een meisje voetbalt dagelijks met een groepje jongens op een Rotterdams trapveldje. Steevast wordt ze lacherig als laatste toegevoegd aan de ploeg die het minste last van haar heeft. Op een dag besluit ze haar lot in eigen hand te nemen. Ze gooit haar voetbalschoenen in de Maas, glipt het Feyenoord-stadion binnen en gaat in het clubmuseum op zoek naar de wondersloffen van haar idool Dirk Kuyt. Zullen die haar magische krachten geven?

Titel: Kort Rotterdams - Kicken
Jaar: 2007
Duur : 8 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Hoofdprogramma, Kort Rotterdams
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still