Donnie (11) heeft problemen met de vriend van zijn moeder en doet op zijn manier zijn best om hem uit haar leven te krijgen. Als hij hierin lijkt te slagen is de uitkomst niet wat hij gehoopt had.
De elfjarige Donnie is in de weer om het zwemdiploma A te halen. Ondertussen heeft zijn moeder een vriend waarmee Donnie niet overweg kan. Hij doet verschillende pogingen de vriend uit zijn moeders leven te bannen. Uiteindelijk lijkt Donnie te slagen, maar de uitkomst is anders dan wat hij gehoopt had.
Een korte sociaal-realistische uitsnede uit het leven over het opgroeien in een emotioneel vacuüm en het onvermogen tot werkelijk contact, benadrukt door de flatwijk, een betegeld zwembad en een desolaat industrieterrein.

Credits

Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Visual Effects

Titel: Kort Rotterdams - Donnie
Jaar: 2011
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still