Als Johan een pen aanschaft met een meisje erin dat naakt wordt als je met de pen schudt, is hij blij verrast als het minimeisje blijkt te leven.
Johan laat zijn gsm unlocken in een Surinaamse winkel en ziet in de schappen een pen met een meisje erop, dat naakt wordt als je ermee schudt. Tot zijn verrassing blijkt het minimeisje te leven en hij stopt de pen in zijn zak. Hij is meteen verliefd en ze lijkt hem ook erg leuk te vinden. Ze leren met elkaar te communiceren en de Latijns-Amerikaanse Dolores, zoals zijn kleine vriendin heet, kan hem prima helpen met zijn huiswerk en proefwerken. Ook leert ze hem salsadansen. Dan laat Maria, een meisje van vlees en bloed uit de klas van Johan, een oog op Johan vallen. Tot woede van een andere jongen in de klas. Op een salsafeest lopen de zaken uit de hand en het lijkt erop dat Johan Dolores kwijt is.

Credits

Production Design
Sound Design
Visual Effects
Cast (bijrol)
Productiebedrijf
Corrino Media Group
Omroep
NTR

Titel: Kort! - Penvriendin
Jaar: 2006
Duur : 8 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01