De tien­jarige Joshua komt tijdens de vakantie voor het eerst van zijn leven een echt prob­leem tegen. Hij durft zijn ouders niet te vertellen dat hij, omdat hij erbij wilde horen, grote risi­co’s nam.
De tien­jarige Joshua schar­relt tijdens de vakantie rond aan het IJsselmeer en ontmoet daar de stoere, wat oudere Mick. Die wil alleen vrienden worden als Joshua de verboden vuur­toren beklimt. Maar dat durft Joshua niet. Als een derde jongen arriveert, maken ze hem wijs dat Joshua wel degelijk de test heeft doorstaan. De beurt is nu dus aan de laatste. Maar dan gebeurt er iets vreselijks en Joshua durft het niet aan zijn ouders te vertellen.

Titel: Kort! - Juli
Jaar: 2009
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01