Een pleeggezin probeert nog één normale ochtend samen te hebben, voordat de jongste zoon terug moet naar zijn biologische vader.

Een zondagochtend in mei. We zien een gezin met twee vaders en twee zoons: de veertienjarige Elias en de achtjarige Wesley. Wesley gaat die dag terug naar zijn biologische vader en is zijn koffer en rugzak aan het inpakken. De spanning is voelbaar, en iedereen maakt zich op zijn eigen manier klaar voor het onvermijdelijke afscheid. Elias besluit Wesley nog een keer mee nemen naar de snackbar voor een ijsje. Weg van de volwassenen, met een ijsje, kunnen ze nog heel even gewoon broers zijn. Misschien kunnen ze dat ook na Wesleys vertrek wel blijven.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Set geluid

Titel: KORT! - Foster
Jaar: 2021
Duur : 13 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

FOSTER_STILL5.tif