Een getuige staat onder druk tijdens de rechtszaak en haar eerdere politieverhoor, waar haar aarzelende herinneringen, bij herhaalde flashbacks aan verandering onderhevig blijken.
De getuige loopt door de gangen van een gerechtsgebouw, met een zwevend meebewegende camera. In een bleekgetinte flashback wordt ze streng verhoord door twee agenten. In haar flashbacks bij het verhoor zien we de gebeurtenissen, die realistisch ogen, maar bij herhaling zo veranderlijk en onbetrouwbaar blijken als het menselijk geheugen. In hoog tempo wisselen de drie verhaallagen elkaar af, terwijl de getuige steeds nerveuzer wordt.

Titel: Kort! - De getuige
Jaar: 2006
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma, Kort!
Editie: NFF 2006

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Film (2006)
Erik de Bruyn

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still