Ga naar inhoud
Jongetje laat via zijn handheld camera, die hij weigert uit te zetten, zien hoe volwassenen de begrafenis van zijn vader beleven - en hoe hij de werkelijkheid op afstand houdt.

Wat doe je als je de werkelijkheid op afstand wilt houden? Je zet er een camera tussen, net als het jongetje dat op de dag van de begrafenis van zijn vader stug zijn camera laat draaien. Zijn moeder kan hem nóg zo gebieden het ding weg te leggen, de zoon blijft vastleggen wat zijn ogen eigenlijk niet willen zien en zijn hart niet wil voelen. Zo verbeeldt het handheld perspectief ook de rouw van een kind, dat natuurlijk liever speelt dan weent.

Titel: Kort! - Dag
Jaar: 2011
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still