Ga naar inhoud
Net als Knor is deze prequel, waarin wordt onthuld hóe de rattenstaarten 25 jaar geleden in de wedstrijdworst belandden, een instant klassieker.

Wanneer Greetjes vader, slager Tuitjes, de strijd aangaat met zijn Italiaanse concurrent Smakkerelli, staat het voorheen zo rustieke dorpje Moppel op zijn kop. Tuitjes verliest klanten, en Greetje misschien ook haar grote liefde Nol. De twee gezworen vijanden hebben namelijk afgesproken dat de verliezer van de wedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens voor altijd het dorp zal verlaten. Voor Greetje is de jaarlijkse worstwedstrijd een duivels dilemma: kiest ze voor haar vader, of voor zichzelf? Deze prequel op de bejubelde stopmotionspeelfilm Knor doet in charme en ironie niets voor zijn grote broer onder.

Koning Worst wordt op woensdagmiddag vertoond, gevolgd door Kop Op!

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Production Design
Sound Design
Geluidsnabewerking
Visual Effects

Titel: Koning Worst
Jaar: 2022
Duur : 22 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills