Op ware gebeurtenissen gebaseerde film over een moeder die er alles voor over heeft haar ontvo­erde kinderen terug te krijgen en daarbij bijna de steun van iedereen die haar kan helpen verliest.
Verfilming van het gelijk­namige boek, over een moeder en de twee jaar durende strijd om haar kinderen terug te krijgen nadat die door haar ex-man ontvoerd zijn naar Syrië. Nadat Hanne haar kinderen meegeeft aan haar Syrische ex-man voor een week­endje Disney­land Parijs, blijkt die andere plannen te hebben. Hij zegt dat hij voor bedreigingen heeft moeten vluchten. In werke­lijkheid wil hij haar via de kinderen dwingen met hem een nieuw leven te beginnen in Damascus. Omdat Hanne eerst meegaat in zijn verhaal en later niet ongevoelig blijkt voor de charmes van haar ex, vervreemdt ze langzaam van haar vrienden en familie. Tot ze ontdekt dat haar kinderen mishan­deld en voorgel­ogen worden. Met behulp van een expert op het gebied van kinder­roof en de Neder­landse ambas­sade lukt het haar uitein­delijk de kinderen naar Neder­land te krijgen. Net als het boek volgt de film de ware gebeurtenissen rond Janneke Schoonhoven en haar kinderen, die na hun vlucht een half jaar in de Neder­landse ambas­sade in Damascus onderge­doken hebben gezeten.

Titel: Kom niet aan mijn kinderen
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte