Op ware gebeurtenissen gebaseerde film over een moeder die er alles voor over heeft haar ontvoerde kinderen terug te krijgen en daarbij bijna de steun van iedereen die haar kan helpen verliest.
Verfilming van het gelijknamige boek, over een moeder en de twee jaar durende strijd om haar kinderen terug te krijgen nadat die door haar ex-man ontvoerd zijn naar Syrië. Nadat Hanne haar kinderen meegeeft aan haar Syrische ex-man voor een weekendje Disneyland Parijs, blijkt die andere plannen te hebben. Hij zegt dat hij voor bedreigingen heeft moeten vluchten. In werkelijkheid wil hij haar via de kinderen dwingen met hem een nieuw leven te beginnen in Damascus. Omdat Hanne eerst meegaat in zijn verhaal en later niet ongevoelig blijkt voor de charmes van haar ex, vervreemdt ze langzaam van haar vrienden en familie. Tot ze ontdekt dat haar kinderen mishandeld en voorgelogen worden. Met behulp van een expert op het gebied van kinderroof en de Nederlandse ambassade lukt het haar uiteindelijk de kinderen naar Nederland te krijgen. Net als het boek volgt de film de ware gebeurtenissen rond Janneke Schoonhoven en haar kinderen, die na hun vlucht een half jaar in de Nederlandse ambassade in Damascus ondergedoken hebben gezeten.

Titel: Kom niet aan mijn kinderen
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2010

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still