Ga naar inhoud

Op een laatste zomerdag moet Kay zijn fijne, vertrouwde leven aan boord van een binnenvaartschip onverwacht achter zich laten. In dit korte drama leert het zesjarige schipperskind wat afscheid nemen betekent.

Op de laatste zomerdag speelt Kay (6) met zijn broer op het binnenvaartschip van zijn ouders. Wanneer het jongetje in dit korte drama naar binnen wordt geroepen om zich om te kleden, slaat de sfeer om. Een autorit naar het schippersinternaat volgt, waarbij Kay een groeiende afstand voelt ontstaan tussen hemzelf, zijn broer en z’n ouders. Terwijl de zesjarige grip tracht te krijgen op de situatie, leert hij dat afscheid nemen betekent dat je je eigen koers moet leren varen.

Titel: Koers
Jaar: 2023
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Debuutcompetitie, Premières
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still Koers 1.png
Still Koers 2.png
Still Koers 3.png