Ga naar inhoud
Stills

Knor

Regie: Mascha Halberstad

De eerste lange stopmotionfilm van Nederland is er een om op te vreten! Het spannende avontuur van de 9-jarige Babs en haar huisdier-varkentje is namelijk vleselijk leuk.

Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Tot chagrijn van haar ouders, want Knor is nogal een poepmonster. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar opa blijkt een verborgen agenda te hebben in dit Roald Dahl-achtige verhaal (gebaseerd op het boek De wraak van Knor van Tosca Menten). Knor is niet alleen de eerste lange stopmotionfilm van animator Mascha Halberstad, maar zelfs van Nederland. De typische Nederlandse details geven het een unieke sfeer, die ook in het buitenland in de smaak viel - onder andere in Berlijn, waar de film de eerste Nederlandse animatiespeelfilm was die voor de Berlinale werd geselecteerd.

Bij de vertoning van Genomineerd! is aansluitend een Q&A met Fiona van Heemstra en Chris Eimers-Mouw.

Titel: Knor
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 12 minuten
Soort: Speelfilm
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf winnaar

Beste Regie (2022)
Mascha Halberstad
Beste Film (2022)
Marleen Slot
Beste Production Design (2022)
Mascha Halberstad

Gouden Kalf nominaties

Beste Scenario (2022)
Fiona van Heemstra
Beste Sound Design (2022)
Jan Schermer

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2023)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills