Ga naar inhoud
Stills

Klimaatrebellen

Regie: Ingeborg Jansen
Hoezo klimaatapathie? Vijf strijdbare jongeren kunnen het niet aanzien dat hun wereld naar de klote gaat, en komen in actie.
De gevolgen van de klimaatcrisis worden steeds voelbaarder: hitterecords worden aan de lopende band gebroken, de biodiversiteit neemt drastisch af en de eerste eilanden gaan al kopje onder. Steeds meer twintigers en dertigers realiseren zich dat hun toekomst op het spel staat, als er niet nú iets verandert. Dat pijnlijke besef leidt bij een toenemend aantal jonge mensen tot gevoelens van angst, verdriet, stress en wanhoop. In dit portret van een strijdbare en liefdevolle generatie, die laveert tussen hoop en wanhoop, volgt filmmaker Ingeborg Jansen Sebastiaan, Merijn, Sandra, David en Ayla: vijf twintigers die niet meer kunnen aanzien hoe de aarde naar de klote gaat. Zij hebben zich aangesloten bij klimaatactiegroep Extinction Rebellion. Er is maar weinig waar deze rebellen voor terugdeinzen.

Credits

Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
Witfilm
Omroep
KRO-NCRV
Postproductiebedrijf
Amator Postproductie
Titel: Klimaatrebellen
Jaar: 2022
Duur : 56 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
NPO Start
Nu streamen

Bekijk deze film/serie op NPO Start.

Stills

Stills
Stills