Ga naar inhoud
Still

Kinderen van de Hondsberg in 2011

Regie: Roel van Dalen
In 1998 filmde Van Dalen in De Hondsberg, een instelling voor kinderen met een verstandelijke beperking, vaak gecombineerd met gedragsproblemen. Anno 2011 zoekt hij zes inmiddels volwassen ex-bewoners op.

In 1998 filmde documentairemaker Van Dalen een groep kinderen in De Hondsberg, een instelling voor kinderen met een verstandelijke beperking, vaak gecombineerd met ontwikkelingsstoornissen en gedragsproblemen. Anno 2011 zoekt hij zes inmiddels volwassen ex-bewoners op. Sommigen hebben ondanks alle opstartproblemen een zelfstandig leven op weten te bouwen, anderen hebben daar nog veel hulp bij nodig. Ook ouders, verzorgers en behandelaars vertellen over hun ervaringen. De vooruitzichten van de onhandelbare Boyce waren in 1998 weinig rooskleurig. Maar hij heeft zelfstandig een eigen leven opgebouwd. Terugkijkend op zijn jeugd, stelt Boyce dat hij alles anders aan zou pakken: ‘Als ik kinderen zou krijgen, zou ik het tien keer beter doen, ik zou ze zoveel liefde geven.’ Van Dalen laat de zes vertellen over hun leven en versnijdt de beelden met opnames uit 1998. Leiden ze het leven waar ze in De Hondberg zo levendig over fantaseerden?

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
IDTV Docs
Omroep
NCRV TV
Titel: Kinderen van de Hondsberg in 2011
Jaar: 2011
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2011
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Documentaire Publieksprijs (2011)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still