Ga naar inhoud
Op internet ontdekt een zeventienjarige jongen dat zijn biologische vader in Ierland woont. Met zijn vriendin gaat hij hem opzoeken en leert zo zijn ware zelf en de echte wereld kennen.
'Ik weet niet wie ik ben - dat is het gewoon,' verzucht de zeventienjarige roodharige krullenbol Jordi tegen zijn stoere vriendin. Onder moeders vleugels vult Jordi zijn tijd met surfen op het internet. Het avontuur is een ritje achterop de motor van zijn vriendin. Op een dag dwingt een toevallige, schokkende ontdekking op het internet hem op zoek te gaan naar zichzelf, los van zijn vertrouwde omgeving. Het voert hem naar een confrontatie met zijn doodgewaande biologische vader, die in Ierland blijkt te wonen en zijn verloren gewaande zoon niet onmiddellijk in de armen sluit. Kilkenny Cross is een coming of age-drama, waarin het Hollandse stedelijke waterlandschap contrasteert met de groene heuvels van Ierland en de kilheid van de moderne communicatiemiddelen met de hunkering naar menselijke intimiteit. Een chatsessie van moeder en zoon zorgt voor een emotionele climax. Schrijfster Manon Uphoff legt in een cameo uit wat ware liefde betekent.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Set geluid
Montage

Titel: Kilkenny Cross
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 29 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still