In de opgewekte road­movie voor kinderen met grap­pige liedjes beleeft zesjarige Max samen met vriendin­netje Jesse tijdens de zoek­tocht naar kikker­dril voor zijn zieke broer allerlei avon­turen in de natuur.
In deze opgewekte road­movie gaat de zesjarige Max in opdracht van zijn oudere broer Jannes op zoek naar kikker­dril. Want zonder kikker­dril, dreigt Jannes, kan ik nooit meer praten.’ Max loopt ervoor weg uit het zieken­huis, waar zijn broer herstel­lende is van een aman­de­l­op­er­atie, en neemt onderweg het meisje Jesse mee op sleep­touw naar de natuur. Max kent de natuur van de logeer­par­tijen bij zijn oma, die graag zieke dieren geneest. Max en Jesse reizen alleen met de bus en verd­walen een beetje, maar deze kinder­film vol grap­pige liedjes wordt nooit eng. Max en Jesse beleven allerlei kleine en grote avon­turen in weiland en bos tijdens hun zoek­tocht naar de kikker­dril. Ze doen de rupsen­loop na, leren koeien melken en zien een vos. De avon­turen zetten hun ontluik­ende vriend­schap onder druk, maar de twee vriendjes lossen het geschil op een manier op waaraan volwassenen een voor­beeld kunnen nemen: ze maken het niet te moeilijk.

Titel: Kikkerdril
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01