Ga naar inhoud
Still

Kikkerdril

Regie: Simone van Dusseldorp
In de opgewekte roadmovie voor kinderen met grappige liedjes beleeft zesjarige Max samen met vriendinnetje Jesse tijdens de zoektocht naar kikkerdril voor zijn zieke broer allerlei avonturen in de natuur.
In deze opgewekte roadmovie gaat de zesjarige Max in opdracht van zijn oudere broer Jannes op zoek naar kikkerdril. Want zonder kikkerdril, dreigt Jannes, 'kan ik nooit meer praten.' Max loopt ervoor weg uit het ziekenhuis, waar zijn broer herstellende is van een amandeloperatie, en neemt onderweg het meisje Jesse mee op sleeptouw naar de natuur. Max kent de natuur van de logeerpartijen bij zijn oma, die graag zieke dieren geneest. Max en Jesse reizen alleen met de bus en verdwalen een beetje, maar deze kinderfilm vol grappige liedjes wordt nooit eng. Max en Jesse beleven allerlei kleine en grote avonturen in weiland en bos tijdens hun zoektocht naar de kikkerdril. Ze doen de rupsenloop na, leren koeien melken en zien een vos. De avonturen zetten hun ontluikende vriendschap onder druk, maar de twee vriendjes lossen het geschil op een manier op waaraan volwassenen een voorbeeld kunnen nemen: ze maken het niet te moeilijk.
Titel: Kikkerdril
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2011
Kidsbios

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still