Als tweejarige drumde hij al op potten en pannen en op zijn derde staat hij voor het eerst op het podium. Documentaire over de elfjarige Ilij Haegens. Hij drumt al acht jaar, maar hij wil nog veel beter worden.
Als tweejarige drumde hij al op potten en pannen en op zijn derde staat hij voor het eerst op het podium. De elfjarige Ilij Haegens drumt al acht jaar, maar hij wil nog veel beter worden. 'Je bent nooit klaar met leren', zegt hij. Ilij is klein van stuk en tussen de grote jongens in de drumbands is hij dan ook altijd de kleinste. Ilij: 'Als je klein bent moet je wel wat brutaler zijn, anders ziet niemand je.' Een oud filmfragment toont hem als driejarige met dreadlocks en een trommeltje terwijl hij al op straat met een Afrikaanse band mee staat te spelen. Ilij ambieert geen carrière als 'chirurg of zo'. 'Ik hou gewoon van spotlights.' Hij deelt zijn passie voor het drummen met zijn moeder Marijke, die hem op zijn eerste drumband hielp. Zij heeft een eigen zaak waar ze drums repareert. Ze heeft hem altijd gesteund, maar nooit gepusht. Hij heeft inmiddels al in vijf bands gezeten. Sinds kort is Ilij zelf bandleider, van NXT Level Kids. Hij geeft de kinderen zelf les en bereidt ze voor voor een belangrijk optreden in de zomer.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
IJswater Films
Omroep
KRO TV

Titel: Kijk naar mij
Jaar: 2008
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still