Deels Iranees gesproken televisiefilm over een Iranese familie die om politieke redenen naar Nederland vlucht en de problemen die rijzen wanneer de vader vasthoudt aan zijn eigen waarden en normen.
Deels Iranees gesproken speelfilm verhaalt over de Iranese familie Pirooz die in 1994 om politieke redenen naar Nederland vlucht. Drie jaar later rijzen er problemen wanneer vader Pirooz nog steeds niet kan aarden in de Nederlandse samenleving en vasthoudt aan zijn eigen waarden en normen. Zijn vrouw Mitra daarentegen weet zich goed te ontwikkelen en staat open voor veranderingen. Dat zorgt voor conflicten in de opvoeding van de puberende zoon Amin. Amin probeert zich los te maken van zijn vader en doet alles wat hem is verboden. Dit komt tot een hoogtepunt tijdens een uitstapje met zijn 'verkeerde' vrienden naar het Sodom en Gommora van Nederland, Amsterdam. Het uitstapje loopt volledig uit de hand en Amin ontdekt dat hij meer met zijn vader gemeen heeft dan hij dacht en vraagt hem om hulp.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Productiebedrijf
VPRO TV
Omroep
VPRO TV

Titel: Kick
Jaar: 2001
Duur : 50 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01