Ga naar inhoud
Still

Kenau

Regie: Maarten Treurniet
Heroïsch drama over Kenau Hasselaer, die na het verlies van haar jongste dochter besluit om haar stad Haarlem met hand en tand te verdedigen tegen de Spaanse bezetters.
Heroïsch drama over weduwe Kenau Hasselaer, een historische figuur die tijdens de Tachtigjarige Oorlog werkte als scheepsbouwer en houthandelaar in Haarlem. Wanneer haar jongste dochter Gertruide in Spaansgezinde handen valt, besluit Kenau de wapens op te pakken en samen met de vrouwen van Haarlem de bezetters met hand en tand te bevechten. Alleen Kathelijne, de overgebleven dochter van Kenau, vecht niet mee. Vertrouwt Kenau haar niet of heeft ze een andere reden om zich buiten het vrouwenleger te houden?
Titel: Kenau
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 50 minuten
Soort: Speelfilm
Editie: NFF 2014
Gouden Kalf Competitie NFF Jaarselectie RomantiekGeschiedenisOorlog

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.