De uit de kluiten gewassen kaatser Chris Wassenaar speelt zijn laatste seizoen. 'El Gigante' hoopt met zijn team nog één keer het belangrijkste toernooi van deze Friese volkssport te winnen.
De rossige kaatser Chris Wassenaar is een beer van een vent. Een stoere Fries met een karakteristieke kop, die tientallen centimeters boven iedereen uittorent. Hij lijkt gemaakt voor de in Friesland zo populaire volkssport waarbij de bal met de hand of vuist heen en weer wordt geslagen. Maar na vele succesvolle jaren begint het lichaam zich zachtjes te verzetten en 'El Gigante' zet er een punt achter. Keatsheart volgt zijn laatste seizoen, achter de schermen en op het veld. Verdomme, klinkt het daar vaak, uit teleurstelling en uit blijdschap. Chris vormt een team met zijn broer Jacob en Rutmer van der Meer. Aan hun keukentafels wordt duidelijk hoeveel tijd en energie de kaatssport eigenlijk vreet. Maar de eega's hebben daar meer problemen mee dan de mannen zelf. Zij denken vooral aan het toernooi der toernooien: de PC. Het zou de kroon op Chris' carrière zijn om dit nog een keer te winnen. De camera blijft steeds dicht bij de drie hoofdrolspelers en registreert hoe euforie en frustratie elkaar afwisselen.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Set geluid
Mixage
Productiebedrijf
Selfmade Films
Omroep
Omrop Fryslân
Distributie
Selfmade Films

Titel: Keatshert
Jaar: 2008
Duur : 57 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01