Ga naar inhoud
Still

Kauwboy

Regie: Boudewijn Koole
Een tienjarige zoon komt in opstand tegen zijn treurende vader en haalt stiekem toch een jong kauwtje in huis. Familiefilm biedt prachtig plek aan een grotemensenthema als verdriet.

Bekroonde familiefilm imponeert door een groot thema als verdriet vanuit het perspectief van een tienjarige jongen te vertellen, onder andere door ook de cameravoering letterlijk vanuit diens perspectief te nemen. De afwezigheid van de moeder heeft een verwijdering tussen de jongen en zijn vader veroorzaakt. De jongen vindt troost bij een jonge kauw die uit het nest gevallen is. Hij moet de vogel verborgen houden voor zijn vader, want die wil geen dieren in huis hebben. Jojo belt dagelijks stiekem met zijn moeder, die hij op haar verjaardag wil verrassen met de vogel. Zijn vader wil echter absoluut de verjaardag niet vieren van iemand die afwezig is. Dankzij de speciale band met de kauw en het aanpassingsvermogen dat alleen kinderen hebben, weet Jojo uiteindelijk de muur rond het hart van zijn vader af te breken.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Titel: Kauwboy
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 24 minuten
Soort: Speelfilm
Editie: NFF 2012
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie Kidsbios NFF School Focus: Familiefilm

Gouden Kalf winnaar

Beste Muziek (2012)
Helge Slikker

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

NFF Publiekslieveling Speelfilm (2012)
Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek (2012)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still