Ga naar inhoud
Still

Karakter

Regie: Mike van Diem
Oscarwinnend speelfilmdebuut naar het klassieke werk van F. Bordewijk over de gevreesde deurwaarder Dreverhaven die de carrière van zijn ambitieuze bastaardzoon Katadreuffe probeert te dwarsbomen.
In het vooroorlogse Rotterdam wordt de meedogenloze deurwaarder Dreverhaven door menigeen gevreesd. Zijn ambitieuze en koppige bastaardzoon Katadreuffe besluit na een faillissement advocaat te worden en zet daarvoor alles aan de kant, zelfs zijn vriendinnetje. Een botsing met Dreverhaven is onvermijdelijk. De karakteristieke locaties van het Oscarwinnend speelfilmdebuut van Mike van Diem werden gevonden in onder meer Gent, Antwerpen en het Poolse Wroclaw.

Titel: Karakter
Jaar: 1997
Duur : 2 uur
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2006
De keuze van Lijsttrekkers 2006

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Speelfilm (1997)
Laurens Geels

Gouden Kalf nominaties

Beste Actrice (1997)
Betty Schuurman
Beste Regie (1997)
Mike van Diem
Beste Acteur (1997)
Jan Decleir

Andere prijzen

Grolsch Filmprijs (1997)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still