Ga naar inhoud
Na het slachtoffer te zijn geworden van een geweldsdelict, kiest een jonge vrouw voor een geïsoleerd leven in Zeeland. Daar wisselen angst- en wraakgevoelens elkaar in hoog tempo af.
Het zorgeloze leven van Marieke - begin dertig - krijgt een lelijke knauw als haar vriend het uitmaakt. Wanneer ze vervolgens ook nog het slachtoffer wordt van een aanranding besluit ze uit Amsterdam te vertrekken. Ze kiest voor een geïsoleerd bestaan op een afgelegen Zeeuwse boerderij, midden in de winter. Hier verliest ze steeds meer de grip op haar leven. De beweeglijke camera volgt Marieke met sprongen in tijd en werkelijkheid en registreert haar eenzaamheid, paranoia en wraakfantasieën.

Titel: Kan door huid heen
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 34 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma, Dutch Angle
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf winnaar

Speciale Juryprijs (2009)
Kan door huid heen
Beste Montage (2009)
Esther Rots
Beste Actrice (2009)
Rifka Lodeizen

Gouden Kalf nominaties

Beste Camera (2009)
Lennert Hillege (NSC)
Beste Lange Speelfilm (2009)
Hugo Rots
Beste Lange Speelfilm (2009)
Trent -
Beste Acteur (2009)
Wim Opbrouck
Beste Sound Design (2009)
Dan Geesin
Beste Regie (2009)
Esther Rots
Beste Lange Speelfilm (2009)
Esther Rots

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still