Tijdens het grote Amsterdamse straatvoetbaltoernooi strijden jongens met heel verschillende achtergrond om de felbegeerde beker. Wel en wee van een nieuwe generatie in een stad waar veel culturen samenkomen.

Vijf jongens van twaalf jaar doen mee aan het jaarlijkse straatvoetbaltoernooi in Amsterdam. Ze komen uit verschillende wijken van de stad en hebben heel uiteenlopende achtergronden. Allemaal brengen ze hun eigen verhalen en dromen mee. Allemaal stuiten ze op hun eigen problemen en moeilijkheden. Maar één ding hebben ze gemeen: de liefde voor de bal. Zo toont deze soms schrijnende, maar ook ontroerende en humoristische jeugddocumentaire een nieuwe generatie Amsterdammers die opgroeit in een stad waar vele culturen samenkomen.

Titel: Kampioenen van Amsterdam
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 11 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: L'OR Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2017

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still