De omgang met de dood ontkomt niet aan modernisering. Een Duitse uitvaartverzorger organiseert wervende busreisjes naar een crematorium in Venlo. Maar zo pragmatisch als hij is, zijn vaders dood zit hem nog dwars.

Het uitvaartcentrum dat Karl Schumacher leidt heeft hij nog overgenomen van zijn vader. Het eenmansbedrijfje is een bloeiende onderneming geworden, geheel aangepast aan de moderne tijd. Karl adverteert met concurrerende prijzen, heeft een website met de mogelijkheid tot rouwchat en organiseert zogenaamde Kaffeefahrten - busreisjes met koffie en een verkoopactie - naar een goedkoop crematorium in het vlak over de grens gelegen Venlo. We maken zo'n commercieel dagtochtje met voornamelijk bejaarde belangstellenden mee. Enkelen van hen bezoeken we ook thuis en we horen hoe de dood hen bezighoudt. Een alleenstaande oude dame verlangt naar het einde, terwijl een echtpaar nog ernstig van mening verschilt over begraven of cremeren. De heer Schumacher zelf blijkt ondanks zijn pragmatische omgang met de dood nog steeds te worstelen met de zelfmoord van zijn vader. Aan het eind vertrouwt hij ons onverwachts een filosofisch inzicht toe.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: Kaffeefahrt ins Krematorium
Jaar: 2011
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01