Ga naar inhoud
Spin-off rondom de twee slechte hulpjes van Dr. Brein uit de reeks Sinterklaasfilms van Van Nellestijn. Het duo krijgt een mysterieus erfstuk in handen.

Joris en Boris werden bekend als kwaadaardige hulpjes van de gemene Dr. Brein, in de reeks films over Sinterklaas van Van Nellestijn. In deze spin-off krijgen de guitige heren van een notaris een belangrijk maar mysterieus erfstuk in handen, wat een zoektocht ontketent naar de waardevolle bezittingen van hun voorouders. Omdat de ietwat onhandige inspecteur Jankers denkt dat het duo iets ondeugends uit wil halen, volgt hij ze naar het zonnige eiland Cyprus, waar ze volgens de overlevering op zoek moeten gaan naar een geheimzinnige tempel. Door hun kersverse vriendschap met Anna en de broers Max en Michiel belanden ze in het hotel van Tante en haar hulpje Grudo. Hoewel de vrolijke gasten niets in de gaten hebben, blijken deze twee schurken verdacht veel interesse te hebben in de zoektocht van de vriendengroep.

Titel: Joris en Boris en het geheim van de tempel
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Focus: Familiefilm
Editie: NFF 2012

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still