Een tragikomisch portret van twee Amsterdamse broers die een carrière in de volksmuziek ambiëren. Jordan zingt, Joop schrijft.
De broers Jordan (24) en Joop (28) zijn twee ras-Jordanezen die samen op vier hoog in hartje Amsterdam wonen en al jaren tevergeefs een carrière in de volksmuziek van de grond proberen te krijgen. Jordan zingt, Joop is manager en tekstschrijver. Ondanks de talloze afwijzingen en teleurstellingen geven ze niet op om hun ultieme droom te verwezenlijken. Als ze eindelijk hun eerste eigen single af hebben, zijn ze ervan overtuigd dat dit wel eens hun definitieve doorbraak kan betekenen. Een tragikomische, op VHS gedraaide documentaire met jarennegentigsausje.

Credits

Camera
Productiebedrijf
Kersloot

Titel: Jordan en Joop
Jaar: 2021
Duur : 20 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still 6
nieuwe stll 9
nieuwe still 3
nieuwe still 10
nieuwe still 4
Still 1