Krachtig en inventief gecomponeerd portret van Johan Simons, de bevlogen regisseur die in Nederland het locatietheater uitvond en nu in München successen boekt. Toch blijft 's nachts bij hem de twijfel knagen.

Johan Simons (1946) is een gepassioneerd Europees theatermaker. Van Ditshuyzen volgde hem twee jaar lang op zijn zoektocht. Met terugblikken en fragmenten van voorstellingen werd het een hink-stap-sprong door een leven vol ambitie en dadendrang. Een regisseur die zweert bij de vrijheid van acteurs. Een gokker die risico's neemt, net als zijn vader destijds in het dorpje waar Johan de trein naar Parijs voorbij zag komen. In 1968 aangestoken door politieke idealen. In Nederland vond hij het locatietheater uit. NTGent zette hij internationaal op de kaart. Hij wil theater maken dat ertoe doet, maar 's nachts ligt hij soms wakker van de twijfel. In München maakt hij zich als pas aangesteld intendant op voor weer een nieuwe vuurdoop met Hotel Savoy. Verrassend in deze inventief gecomponeerde documentaire is het gebruik van splitscreens. Onthullend zijn de scènes waarin enkele van Simons acteurs hun regisseur op soms hilarische wijze naspelen.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
De Toedracht
Omroep
Human TV
Distributie
De Toedracht

Titel: Johan Simons: Zeg dat het goed komt
Jaar: 2011
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01